Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
  gebruik deze knop voor meer klussen
hier iets over het teras, afwatering en een schuurtje


Hierboven is nog net een stukje van het rampzalige schilderwerk te zien. En het rooster voor de oprit dat moet zorgen dat er geen regenwater de oprit in loopt.

De rest maar als een samenvatting geschreven omdat de volgende klussen soepel zijn gegaan en we vanaf dit punt (bijna) alles zelf hebben gedaan.
Ergens anders op deze site verteld dat we grote regenwater problemen hebben. Als het hier regent dan kan één bui 100 mm of meer geven. De afwatering houdt dat niet bij en ons straatje word dan een riviertje. Aangezien ons perceel weer iets onder dat niveau ligt komen er werkelijk 100-derden liters water per minuut de oprit in. Ooit kon dat niet goed weg en klapte ten slotte onze achter tuinmuur eruit. Toen we de nieuwe muur in 2008 gebouwd hebben zijn de zijmuren wat hoger gebouwd om te zorgen dat daar het water niet binnen kan komen. De achtermuur hebben we juist verlaagd zodat als het weer gebeurt het water direct over het terras over de achtermuur weg kan. Bovendien heb ik de laatste maanden alle regenpijpen van het huis aangesloten op een forse U-vormige pvc pijp om het huis die dan vervolgens op 2 punten door de achtermuur afvoert. 
Voor de oprit een rooster met afvoer ingegraven die het water voorbij ons huis weer terug op de weg loost. Aan het eind van de oprit en op 2 plaatsen in de tuin nog eens 2 roosters ingegraven die aansluiten op de U-vormige pijp rond het huis. En het werkt fantastisch! Bij de eerste hoosbui in het najaar heb ik enthousiast rond gelopen en er stromen 2 dikke stralen water uit de pijpen en het terras hoefde geen water af te voeren. 
Wel heel veel graaf werk moeten doen om dit te realiseren en nogal wat zoekwerk voor we de roosters konden bestellen. Daarna het terras afgemaakt. En met deze klussen werd bevestigd dat ik hier echt thuis hoor, 40 graden was het en uiteraard beweeg je in een ander tempo maar ik functioneer goed in die temperaturen. Het blijkt dat fysieke inspanningen mij erg goed doet.
Na het zwembad, heb ik het terras aangelegd een pergola gebouwd die dicht moet gaan groeien met bougainville (is net onkruid hier, maar erg mooi) deze pergola moet straks samen met de schuur en de wat verhoogde muur bij het zwembad (moet nog gebouwd worden) weer wat privacy gaan geven. 


helemaalboven het rooster aan de rechterkant van het huis en net voor het verhoogde teras. Hier is ook de nieuwe pergola en het schuurtje zichtbaar.
Daaronder het rooster aan de linkerkant. Het zwembad (in de winter maanden en niet actief) is 5 cm verhoogt om te voorkomen dat er regenwater inloopt.
Als laatste in 2010 een schuurtje gebouwd (nog niet helemaal af.) Zodat we straks de tuinmeubelen, kussens en fietsen kunnen stallen en ik bovendien een plekje heb waar ik verder kan hobbyen. Er moeten nog wat meubeltjes gebouwd worden en ik wil een Jawa motorfiets opknappen en gaan berijden.

De volgende klus word een muur aan 2 kanten van het zwembad zodat we wat minder inkijk hebben