Home
Mail ons sitemap Laatste updates
 
   
  Deze knop voor meer
Het schilderen van ons huis
buiten schilderwerk
foto links en rechtsboven: Schilderwerk gereed en nu nog perfect.
foto rechtonder: Zo zag het er na 4 weken uit en op een gegeven moment was ongeveer 1/3 van alle verf verdwenen.

Een paar dagen na het gereedkomen van het stucwerk, was dat droog genoeg om te kunnen schilderen. Ons huis is 2 etages maar op sommige plekken 1 ½ meter hoger dan 2 etages door de "onderbouw". Met mijn ladder uit Nederland kan ik, als hij volledig uitgeschoven is en ik op een van de laatste sporten sta, maar net bij de dakrand.
Voor het schilderwerk zou ik assistentie krijgen van vrienden uit Nederland. Alleen die waren nog steeds in Nederland vanwege de IJslandse vulkaan uitbarsting. Dus, alleen begonnen met ons huis in de silicone verf te zetten. Dat is altijd een witte verf die bedoelt is om de muren waterdicht te maken en hechting te geven voor de volgende laag verf. Doordat deze laag op de "nieuwe" plekken niet voledig dekten kregen we een wat vlekkerig wit huis. Maar ik kan de uiteindelijke resultaten met wat fantasie zien en het wordt fantastisch!
Ik heb de eerste laag silicone verf afgemaakt met onze vrienden. Ik op de ladder en hij de lage gedeelte. En daar ging bijna iets mis mee. Doordat aan de rechter kant van ons huis de tuin een stuk lager ligt kon ik met de ladder niet meer bovenaan komen. Dus een ophoging gebouwd van pallets, steigerplanken en een deel van de tuinmuur en daar dan weer de ladder boven op. 
Dat ging niet goed, toen ik boven op de lader stond ging ineens de dakgoot omhoog! 
Natuurlijk realiseerde ik mij dat het onmogelijk was. De pallets begonnen te schuiven! Ik kon gelukkig op tijd naar beneden komen. 
Ik heb het incident maar niet tegen Mieke verteld, maar die hoorde mij later, terwijl ik aan het telefoneren was met een vriend om er achter te komen of hij een hogere ladder had. En dat was het begin van iets dat onder het hoofdstuk "crisis" staat beschreven. De conclusie daarvan was dat ik de ladder niet meer opmocht. We hebben daarom een schildersbedrijf gezocht en gevonden en die zou de klus gaan doen. Dit was ergens in april 2010 en tot op de dag van vandaag (januari 2011) is het verfwerk een probleem. 
Volgens hem (de verfman) gebruikte wij de verkeerde verf, er moest verf met structuur komen om de gerepareerde plekken te camoufleren. Dat klonk logisch. We hebben na veel theater de verf teruggebracht naar de winkel en er tegoedbonnen voor gekregen. En de schilder is aan de gang gegaan met andere verf. Toen zijn personeel weigerde het klimmateriaal dat hij beschikbaar had gesteld, te beklimmen, hebben wij ons afgevraagt of we het goede bedrijf hadden ingehuurd. 

 
buiten schilderwerk
silicone als ondergrond

Uiteindelijk is er weer een steiger opgebouwd en is er geschilderd. Jammer was dat de verf anders opkleurde dan in de folder. Nog een veel groter pech was dat onze villa er maar één maand goed uitgezien heeft, toen begon de verf los te laten. Uiteindelijk zelfs in plakken zo groot als kranten. Wij zijn nu (januari 2011) nog steeds in gevecht met deze man om het schilderwerk hersteld te krijgen. Onze villa is ondertussen bekent in de omgeving, vanwege de aanblik. Wij zijn in totaal een keer of 5 bij het schildersbedrijf op het kantoor geweest. Het bleek op een bepaald moment overgenomen te zijn door een makelaardij die, een maand of 2 later, weer in paniek gevlucht is, denken wij. Ongelovig dat zoon man bestaansrecht heeft met zijn bedrijf. Zijn verhalen waren divers en altijd in de trend dat het een productfout was, de verantwoording van de verfleverancier en dat het ook zijn belang was dat het afgemaakt werd. Inmiddels wisten wij dat hij een grove fout gemaakt had. Als onderlaag heeft hij pure silicone gebruikt en dan een verf eroverheen op waterbasis ik begreep zelfs dat het niet goed kon gaan. Later waren er ook excuses als Ramazan, te warm om het nu te doen. Uiteindelijk zijn we naar de Zabita gegaan om ons verhaal te vertellen. Zabita is een soort gemeente politie die b.v. prijzen op de markt controleert, hygiëne in restaurants, buren gerucht, overtredingen van bouwverordeningen, enz. Deze mensen zijn met ons in een patrouille auto met 2 geüniformeerde agenten, 1 in burger en wij zelf naar zijn kantoor gegaan. Zelfs dat heeft hem niet kunnen overtuigen. We hebben het opgegeven en een nieuwe schilder genomen die behoorlijk wat problemen met de onderlaag heeft gehad. Tot op de dag van vandaag hebben we nog af en toe blazen die we dan zorgvuldig weg krabben en opnieuw schilderen. Volgens deze schilder gaan we het uiteindelijk winnen. Ik elk geval ziet de ville er nu weer netjes uit in een kleur die wij hebben gekozen!

Hierna kunnen we aan het zwembad beginnen